Ons team

Johan Billiet

Johan Billiet

Johan is advocaat aan de balie van Brussel en gespecialiseerd in handelsrecht, faillissement en insolventie, en distributie en franchising. Hij is de founding partner van Billiet & Co. Johan heeft een dubbele Master in de rechten en de criminologische wetenschappen van de Universiteit van Gent en een Master in maritiem recht van de Universiteit van Antwerpen. Hij is de oprichter van de Association for International Arbitration en de auteur van verschillende boeken, waaronder de handleiding van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Johan doceert investeringsarbitrage, geschillenbeslechting en vergelijkende arbitrage aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologie van de VUB. Hij werkt in het Nederlands, Frans en Engels.

Expertise
Philippe Billiet

Philippe Billiet

Philippe is advocaat aan de Balie van Brussel en specialiseert zich in conflictoplossing, arbitrage en handelsrecht. Hij behaalde zijn LL.M. in International Economic Law aan de University of Warwick. Philippe was een van de eerste bemiddelaars die de EMTPJ-certificering (European Mediation Training for Practitioners of Justice) bekwam en hij komt vaak tussen in zaken met een diplomatieke dimensie. Hij is ondervoorzitter van de Chambre d'arbitrage d'experts, lid van de adviesraad van de Brusselse Diplomatieke Academie, en geregistreerd arbiter in tal van instellingen over de hele wereld. Hij geeft lezingen over instrumenten en strategieën voor conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast kan hij een gesprek voeren in het Duits en verstaat hij Pools.

Expertise
Vladimir Lincautan

Vladimir Lincautan

Vladimir is advocaat aan de balie van Brussel en gespecialiseerd in ondernemings- en handelsrecht, internationaal handelsrecht en M&A. Hij is houder van meerdere masters, waaronder in bedrijfsrecht, bedrijfsfinanciering, internationaal en Europees recht en internationaal publiekrecht. Hij komt vaak tussen in complexe zakelijke en internationale handelstransacties en heeft uitgebreide ervaring in het behandelen van hoogwaardige, multi-jurisdictionele geschillen tussen verschillende partijen in GOS en EU-rechtsgebieden. Hij heeft gewerkt als juridisch adviseur bij ERG sarl in Luxemburg en heeft ervaring opgedaan bij Dentons. Vladimir werkt in het Nederlands, Frans, Engels, Russisch, Oekraïens en Roemeens.

Expertise
Mona Hanna

Mona Hanna

Mona is advocaat, juridisch adviseur, trainer, arbiter en bemiddelaar erkend door de Belgische federale bemiddelingscommissie. Zij is gespecialiseerd in tal van juridische gebieden, waaronder bedrijven, onroerend goed, arbeid, civiel recht, bouwrecht en medisch recht. Verder beoefent zij conflictoplossing, in het bijzonder arbitrage, bemiddeling en andere vormen van alternatieve geschillenbeslechting. Ze is ook FIDIC geaccrediteerd. Mona is voorzitter en oprichter van de Libanese Associatie voor Bemiddeling en Verzoening (LAMAC) en de directeur van het Libanese Centrum voor Bemiddeling en Verzoening dat banden heeft met LAMAC. Zij is mede-oprichter en partner bij Hanna for Law, Mediation and Business Consultancy. Mona is Master Practitioner in NLP (Neuro-linguïstisch programmeren) en trainer in het veld. Ze is consultant in relationele communicatie, geweldloze communicatie en richt zich op peerbemiddeling en bemiddeling op scholen, leidende en transformatieve bemiddeling. Mona is ook docent in de postacademische Franse sectie van de Libanese universiteit en het onderzoekscentrum van de militaire school. Daarnaast is ze trainer bij ENA (Ecole Nationale d'Administration) en andere instellingen en presenteert ze regelmatig op internationale evenementen. Zij is de auteur van het eerste Arabische bemiddelingsboek en heeft de eerste gecertificeerde bemiddelaarscursus in het Arabisch ingesteld. Ze werkt in het Arabisch, Engels en Frans.

Expertise
Dr. Konstantinos Adamantopouloss

Dr. Konstantinos Adamantopoulos

Konstantinos is een tweevoudig gekwalificeerde Griekse advocaat en sinds 2002 lid van de E-lijst van de balie van Brussel. Hij is gespecialiseerd in EU-handelsrecht, EU-mededingingsrecht, waaronder concentratiecontrole en staatssteun. Hij heeft veel gewerkt en heeft diepgaande expertise op het gebied van telecommunicatie, media, sport, energie, mijnbouwproducten, luchtvaart en bouw, evenals de staal- en chemische industrie. Hij vertegenwoordigt regelmatig klanten, uit heel Europa, de VS en Azië, voor de Europese instellingen. Hij heeft uitgebreide ervaring met geschillenprocedures en vertegenwoordigt overheden en rechtspersonen voor de Europese Commissie, het Hof van Justitie en het Gerecht van de Europese Unie, evenals zoals bij geschillenbeslechtingsprocedures voor WTO-instellingen. Konstantinos is auteur van een aantal publicaties over Europese wetgeving en beleid en heeft op conferenties gepresenteerd over aspecten van EU-wetgeving inzake concurrentie, staatssteun, handel en luchtvervoer. Hij geeft regelmatig lezingen over EU-wetgeving.

Expertise
Nikos Lavranos

Nikos Lavranos

Nikos is an expert in investment treaty law and arbitration. He has a broad background as former negotiator for bilateral investment treaties, active academic and legal advisor in international arbitration disputes. He regularly advises investor and states in intra-EU BITs, Energy Charter Treaty and other disputes. In addition, he is Secretary General of EFILA and Guest Professor at the VUB and Verona University. Nikos regularly speaks at international conferences and publishes widely on investment law and arbitration. He is listed as Arbitrator and Mediator in several arbitration institutions.

Expertise
  • International dispute settlement
  • International investment law and arbitration
  • WTO and EU law
  • Interaction between international, European and national law